Opleidingsvorm 3 is gericht op tewerkstelling in het gewone arbeidsmilieu. Leerlingen krijgen een specifieke beroepsopleiding.
Onze school biedt onderstaande opleidingen aan:
Ons OV3 aanbod is geschikt voor:
Opleidingsvorm 3 kent 3 fasen:
Dit is de instapfase als je van de lagere school instroomt. Deze fase duurt één schooljaar. Naast een algemene en sociale vorming (ASV) krijg je ook beroepsgerichte vorming (BGV). Tijdens BGV krijg je een initiatie in basis metaal en basis horeca – op die manier kan je op het einde van het schooljaar een keuze maken welke opleiding je graag wil volgen.
Deze fase duurt ten minste 2 volledige schooljaren. Hier heb je al gekozen voor een bepaalde opleiding. Je leert vooral op school de vaardigheden die je later nodig zal hebben op stage.
Deze fase duurt ten minste 2 volledige schooljaren. In deze fase kan je niet meer veranderen van opleiding. Tijdens de kwalificatiefase loop je verschillende keren stage in een bedrijf zodat je voorbereid wordt op tewerkstelling. Na de kwalificatiefase is je opleiding afgerond.
Wanneer je het getuigschrift van je opleiding hebt behaald dan kan je nog een extra alternerende beroepsopleiding volgen. Dit is niet verplicht. Dit omvat 1 schooljaar. Je werkt 3 dagen in een bedrijf om de stiel te leren en te wennen aan het arbeidsritme en de juiste werkhouding. De overige 2 dagen kom je naar school.
Een ABO-leerling
Bijleren op school én ervaring opdoen in een bedrijf? Duaal leren is de perfecte mix! Je leert zeer concreet competenties die later goed van pas komen op je werk.
Tijdens dit traject word je intensief begeleid door een stagebegeleider. Na je studies vind je sneller werk.
Leerlingen ontvangen maandelijks een vergoeding voor hun werk in het bedrijf.
Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!
De jongeren leren de technieken van de horeca & grootkeuken.
Zij bereiden onder meer de maaltijden voor het multifunctioneel centrum op het domein.
Na hun opleiding kunnen deze leerlingen aan de slag als medewerker in een keuken.
De leerlingen leren de technieken aan die binnen een fastfoodkeuken nodig zijn.
Na hun opleiding kunnen deze leerlingen aan de slag binnen een fastfoodketen zoals Mc Donalds, Panos, Bon’Ap,…
De leerlingen leren verschillende lastechnieken aan de hand van boeiende projecten.
Zo leren ze diverse werkstukken maken, zoals tafels en stoelen, vuurkorven, een pizzaoven, wandrekken en hekwerk.
Na hun opleiding starten ze als lasser in een bedrijf.